top of page

Publicatie Online pentru
Oamenii de Bună Credință
care s-au săturat
de promovarea urii 

Writer's pictureFABIANA BULZAN

“PUTIN ÎMPOTRIVA OCCIDENTULUI”. Lansare de carte plus conferință despre Războiul din Ucraina și viitorul european al Moldovei. Armand Gosu. Muzeul Țării Crisurilor Oradea




Articol de

FABIANA BULZAN


Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal, în parteneriat cu Biblioteca Județeană “Gheorghe Șincai”, a organizat lansarea cărții “Putin împotriva Occidentului” de Armand Gosu, profesor universitar in cadrul Facultății de Științe Politice, Universitatea din București.


Evenimentul a avut loc vineri, 10 octombrie 2024, la ora 17:00, in Sala de Conferințe a Muzeului Țării Crișurilor.


Armand Goșu și Gabriel Moisa

Volumul “Putin împotriva Occidentului” este al doilea din această serie, primul intitulat “Războiul din Ucraina și noua dezordine mondiala”. Al doilea volum  se axează pe alegerile, care se vor tine in octombrie 2024 ,in Republica Moldova, și consecințele pe care le vor aduce cetățenilor statului. Acesta afirma faptul ca alegerile sunt decisive pentru securitatea Moldovei, referendumul amplificând importanta lor.




Totodată, Armand Gosu a susținut o conferință, aprofundând tema războiului ruso-ucrainean in prezent ,și impactul acestuia asupra politici europene, spunând: “Daca Ucraina nu este integrata in NATO și UE ,se va instaura un al doilea război cu efecte mult mai dezastruoase pentru întreaga Europa”.


Ca sa pună capăt invaziei, termenii de pace ai liderului de la Kremlin sunt aceeași ca de la începutul conflictului: demilitarizarea statului ucrainian, anexarea teritoriilor cucerite și denazificarea Ucrainei, Putin aspirând sa pună un președinte marioneta la Kiev.



Conferința s-a terminat cu o sesiune interactivă unde publicul i-a putut adresa profesorului universitar întrebări, majoritatea fiind legate de soarta Republicii Moldova și predicția lui fata de cine va fi câștigătorul alegerilor. “Miza Moscovei ar fi ca referendumul, pentru integrarea statului in Uniunea Europeana, sa nu treacă”, explica acesta.



Articol de

FABIANA BULZAN.


IMAGINI :

Comunicare Muzeul Tarii Crisurilor Oradea - Complex Muzeal



Despre autor :




vocea banner pt web Large.jpeg
ROMANIA I WANT CIVILIZATA Large.jpeg
Lashes by Lexi Large.jpeg

BIHOR IS BEAUTIFUL

Giulia Blaj- Oradea Beach Volley 2024 - 12 of 103 Large.jpeg

DE LA BIHOR . RO

THE VOCEA GALBEN _ ALB _NEGRU STYLISH REGISTEREDwhite CU S 2 squre  Large.png
DA ONLINEUL 2024-2025 Large.jpeg
DA ONLINEUL 2024-2025 Large.jpeg
bottom of page