top of page

Publicatie Online pentru
Oamenii de Bună Credință
care s-au săturat
de promovarea urii 

Writer's pictureDE LA BIHOR. RO

NIMENI NU E DE VÂNZARE. 18 octombrie. Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane. 0800 800 678



În perioada 13-20 octombrie 2024, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) Centrul Regional Oradea și partenerii săi a desfășurat activități de prevenire dedicate marcării Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, celebrată anual pe 18 octombrie. Această inițiativă a făcut parte din campania de informare și prevenire "Săptămâna Prevenirii Traficului de Persoane".


Evenimentele dedicate marcării Zilei Europeane Împotriva Traficului de Persoane au avut ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la problema gravă a traficului de persoane și consolidarea angajamentului nostru de a combate acest fenomen. Această zi a fost dedicată analizării acțiunilor noastre din trecut și o oportunitate de angajament comun și continuu necesar pentru a proteja victimele, a sprijini supraviețuitorii și a aduce făptașii în fața justiției.


Traficul de persoane este o încălcare gravă a drepturilor omului, care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Victimele traficului pot fi exploatate în diverse scopuri, inclusiv munca forțată, exploatarea sexuală, cerșetorie și traficul de organe, iar eforturile depuse pentru conștientizarea și educarea populației sunt esențiale în prevenirea traficului de persoane și în sprijinirea victimelor.



Activitățile desfășurate în ”Săptămâna Prevenirii Traficului de Persoane" au debutat duminică, 13 octombrie, când, în parohiile ortodoxe a fost citit un cuvânt de învățătură elaborat în colaborare cu Patriarhia Română, menit să contribuie la prevenirea traficului de persoane în principalele sale forme de manifestare.



Cuvântul de învătățură rostit în fiecare comunitate ortodoxă din țară sau străinătate a fost o importantă ocazie de a contribui la eliminarea prejudecățile referitoare la situația și alegerile victimelor traficului de persoane, importanța implicării comunității și informații despre principalele semne de manifestare ale acestui fenomen.



În Săptămâna prevenirii traficului de persoana s-au desfășurat activități de prevenire și conștientizare a traficului de persoana la Colegiul Tehnic ”Mihai Viteazul” din Oradea și la Liceul Sanitar ”Vasile Voiculescu” din Oradea împreună cu Poliția școlară Bihor.


A.N.I.T.P. își reafirmă angajamentul de a lupta împotriva traficului de persoane și de a proteja drepturile și demnitatea fiecărei persoane.



Invităm toți cetățenii să se alăture eforturilor noastre și să ne sprijine în continuare.


Pentru informarea cetățenilor sau pentru sesizarea unui caz de trafic de persoane, Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane pune la dispoziția cetățenilor un număr gratuit :0800 800 678. Totodată cei interesați ne pot scrie pe adresa anitp@mai.gov.ro.

Informaţii de background:


Această zi a fost instituită în anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, pentru a atrage atenţia asupra acestei forme de crimă organizată şi pentru a influenţa în mod pozitiv deciziile şi acţiunile guvernelor, autorităţilor locale şi celorlalte instituţii publice cu privire la traficul de persoane.


În egală măsură, rolul acestei zile este de a creşte nivelul de conştientizare a populaţiei şi de a stimula comunicarea şi interacţiunea între organizaţiile care activează în acest domeniu.


Pentru marcarea acestei zile, începând cu luna octombrie 2007, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane organizează, independent sau în colaborare cu partenerii săi guvernamentali şi neguvernamentali, campanii şi activităţi de prevenire la nivel naţional.


Informații suplimentare


Website: anitp.mai.gov.ro E-mail: anitp@mai.gov.ro; anitp.oradea@mai.gov.ro Instagram: @AnitpRomania YouTube: AnitpRomania, TikTok: AnitpRomania, Twiter : @ANITPRomania

Facebook: CR Oradea Anitp

Telefon: 0259411373



IMAGINI / INFO

Inspector de specialitate

Mîrza Denisa


vocea banner pt web Large.jpeg
ROMANIA I WANT CIVILIZATA Large.jpeg
Lashes by Lexi Large.jpeg

BIHOR IS BEAUTIFUL

Giulia Blaj- Oradea Beach Volley 2024 - 12 of 103 Large.jpeg

DE LA BIHOR . RO

THE VOCEA GALBEN _ ALB _NEGRU STYLISH REGISTEREDwhite CU S 2 squre  Large.png
DA ONLINEUL 2024-2025 Large.jpeg
DA ONLINEUL 2024-2025 Large.jpeg
bottom of page