top of page

Publicatie Online pentru
Oamenii de Bună Credință
care s-au săturat
de promovarea urii 

Writer's pictureDoar Filme-n Cap

FUNNY WOMAN. O țărăncuță din Blackpool cucerește Londra cu inocența și umorul ei. GEMMA ARTERTON RAVISANTĂ în hitul SKY. Comedie motivațională încântătoare



NU e Pretty Woman. E FUNNY WOMAN.

Nu e despre o cruvă care încearcă să-și prindă un bogătan. După care să privească lumea de sus.

E FUNNY WOMAN. Despre o fată superbă cu umor, care își croiește drumul în viață zâmbind si cu tupeu. Fără să-și abandoneze reperele morale.

Nu e Julia Roberts. E GEMMA ARTERTON.



Am văzut o știre că SKY dă drumul sezonului 2 din FUNNY WOMAN.


Hmm. Nu știam nimic despre subiect, așa că am zis hai să văd. Și când am văzut că e cu GEMMA ARTERTON a devenit MUST SEE.


Era sâmbătă și aveam planificate o grămadă de treburi prin curte. Ca la țară.


Dar - ca niște părinți responsabili care și-au văzut copilul terminând facultatea și fiind pe drumul lui în alt oraș - am zis cu nevestica din dotare să-i dăm o șansă. Seriei de la Sky.


Să vedem un episod și apoi să ne apucăm de săpat, arat și treierat. (joke)


Și ne-am oprit seara, când am dat gata primul sezon. Iarba netunsă, lemnele ne-crăpate, vecinii ne-salutați. Dar cu o stare de bine cum vrei să ai în fiecare weekend.



Pentru că FUNNY WOMAN asta îți transmite. STARE DE BINE. Te face să zâmbești și să-ți iubești mai mult viața.


FUNNY WOMAN este femeia adorabilă care face doar cum vrea ea și reușește în lumea bătută în cap a Angliei anilor de după al doilea WW.


Barbara Parker, personajul făcut absolut ravisant de Arterton, e o tânără dintr-un sat englez tradițional, în perioada anilor șaizeci. E superbă, veselă, are un tată care o iubește ca pe ochii din cap și un logodnic măcelar care e gata s-o ia de nevastă și să-i ofere tot ce-și dorește.


Doar că Barbara nu-și dorește viața femeilor din Blackpool. Nu vrea traseul clasic în viață. Să muncească la bandă într-o fabrică și apoi să devină ea însăși fabrică de copii.



Vrea să strălucească și să fie faimoasă. Vrea să conteze.


Așa că după ce câștigă concursul de miss pe sate, Barbara pleacă la drum să cucerească lumea. Și ajunge în faimoasa și jegoasa Londră.


Unde contactul cu realitatea e unul nașpa. Cea mai cea din satul ei e aici doar o alta dintre alte mii de aspirante.



Vrea să fie actriță, să se exprime.

Dar e văzută doar ca o altă tipă mișto pe care toți vor s-o ftă.


Până să ajungă să joace în seriale, Barbara face cunoștință cu viața reală. Își plătește chiria lucrând ca vânzătoare într-un mall și apoi ca dansatoare de cabaret sordid. Și e aproape să primească cadou un viol în toaletă când intră într-un club de fițe la brațul unui papagal însurat. Just like real life.


Dar FUNNY WOMAN e mereu cu zâmbetul pe buze și nu dezarmează niciodată.



Semnează cu un impresar - Debenham - făcut senzațional de Rupert Everett. Gay-ul carismatic de acum câteva zeci de ani e acum un boșorog semi-putred, care amintește mai repede de Scrooge-ul lui Jim Carrey decât de partenerul super-sexi al Juliei Roberts în My Best Friend’s Wedding.


Barbara ajunge cumva la un casting unde se caută o parteneră de ecran pentru star-ul seriei, Clive. Care e făcut excelent de Tom Bateman, soțul care îi dă replica senzaționalei Eve Hewson în hitul Netflix - Behind Her Eyes.



La casting, pe lângă Clive, Barbara dă peste o brigadă pestriță. Un regizor indian și doi scenariști gay. Unul asumat și altul cu nevastă acasă care vrea de la el un copil. Doar că acțiunea are loc prin 1964, deci au viață grea cu lumea din jur.


Cumva, cumva echipa începe să o placă și încep împreună o aventură când li se oferă șansa realizării unui sitcom.



Barbara nu cedează bărbaților care vor doar să profite de ea. Dar în schimb se combină cu starul - coleg de platou. Doar că ăla se menține în formă pentru ea făcând sex și cu fata de la logistică. C-așa e în filme.


Asta în timp ce lui Dennis - indianul regizor al show-ului - îi curg balele și suspină după ea. Cum făcea și Eminescu după Micle în timp de i-o călărea Caragiale. Exact ca-n viață.



FUNNY WOMAN are tot ce-i trebuie pentru o comedie motivațională adorabilă. Umor, casting perfect și scris pe formatul actorilor avuți în vedere pentru rol.


De văzut de către adulții iubitori de filme reconfortante.


Și de către tinerele care vor să reușească fără să se abată de la propriul cod interior. În viață faci inevitabil compromisuri. Dar tu singură decizi în ce măsură. Nu te poate obliga nimeni să faci ce nu vrei. Cam asta zice Funny Woman.

Absolut DELICIOASĂ FUNNY WOMAN de la SKY.

Genul de poveste pe care mi-aș fi dorit s-o scriu.


Și ABSOLUT RAVISANTĂ GEMMA ARTERTON în rolul Barbarei.


Weekendul următor vedem sezonul 2.


BIIIGGG BIIIIGGG LIKEEEE!

Și mai vrem.

LIKE! LIKE! LIKE!



Cristian Boros
vocea banner pt web Large.jpeg
ROMANIA I WANT CIVILIZATA Large.jpeg
Lashes by Lexi Large.jpeg

BIHOR IS BEAUTIFUL

Giulia Blaj- Oradea Beach Volley 2024 - 12 of 103 Large.jpeg

DE LA BIHOR . RO

THE VOCEA GALBEN _ ALB _NEGRU STYLISH REGISTEREDwhite CU S 2 squre  Large.png
DA ONLINEUL 2024-2025 Large.jpeg
DA ONLINEUL 2024-2025 Large.jpeg
bottom of page